Skóra – co jeść, aby jej pomóc?

Skóra – co jeść, aby jej pomóc?

Okazało się, że nawet jedno warzywo oraz jeden owoc spożyty w ciągu dnia mają bardzo pozytywne działanie na kondycję naszej skóry oraz – co zainteresuje zwłaszcza płeć piękną – kolor. Najlepszymi składnikami dla naszej skóry są przede wszystkim kiwi, marchewka oraz liście kapusty. To dużo tańsze oraz przede wszystkim zdrowsze rozwiązanie od samoopalaczy czy – co najgorsze – dziesięciominutowego seansu w solarium. Jeżeli w ciągu sześciu tygodni (około półtora miesiąca) ktoś będzie dzień w dzień jadł jeden owoc oraz jedną marchewkę – lub czasami inne warzywo – skóra będzie bardziej miękka, przyjemna, delikatna, a jej barwa będzie bliższa złotemu kolorowi. Co więcej poza samym oddziaływaniem na skórę człowiek cała sylwetka człowieka przybiera bardziej atrakcyjne kształty – zwłaszcza jeżeli znacznie zostaną ograniczone słodycze oraz tłuste mięso. Najlepszym pomysłem jest kupowanie czerwonych warzyw i owoców, ponieważ zawierają karotenoidy – barwnik mający wpływ na naszą skórę, najczęściej czerwonego oraz żółtawego koloru. Co to może być? Marchewki, pomidory, słodkie ziemniaki, dynie, pietruszki naciowe, jarmuż, szpinak, papryki (najlepiej czerwone, pomarańczowe i żółte) morele oraz brokuły. Jak widać można ładnie zabarwić swoją skórę bez wydawania pieniędzy na drogie preparaty oraz narażania się na ciężkie choroby będące efektem opalania.